Dalens kommunkarta blir till


Först skissar vi lite på vårt underlag för att komma på var de olika
delarna ska vara


Vi snackar lite om hur stora de olika delarna ska vara och vilken färg
som är lämplig


Det gäller att blanda till rätt färgnyans


Jobbet är i full gång


Kartan fylls med färg, ser ni vattnet?


Vi har roligt medan vi skapar vår egen kommun


Här är förslag på kommunvapen

Grönadalen

Onsdag förra veckan åkte vi till Grönadalen i Ransbysätter och träffade Lennart Svan. Han visade oss på kvarnen och berättade om byn är självförsörjande. Nu när vi har börjat med demokratiprojektet och gör en egen kommun ville vi få mer kött på benen hur det fungerade med att producera sin egen mat. Lennart hade många goda råd och vi kommer troligtvis ta mer hjälp av honom under vårt arbete.

Det var en fin dag med sol och frost. Eva och Lasse är glada över studiebesöket.


Petra och Krister påväg till till kvarnen. lite halkigt men med lite hjälp gick detta som en dans på rosor. Innan vi gick till kvarnen fick vi smaka på konstantins goda surdegs bröd som kom direkt från ugnen, så det var varmt och super gott!!


Fredrik laddar för studiebesöket.


Matlagning blir det givetvis utomhus. Vi gick ner til kolmilan och lagade mat på stormköken. Bosse och Victor förbereder.


Krister grejar med svampsåsen, den blev väldigt god!


Alla ser väldigt nöjda ut när ÄNTLIGEN maten var klar. Det som serverades var potatis, kassler, svampsås, grönsallad, gurka och tomat. Mycket god mat!! Sen fick vi ställa oss vid brasan värma oss med lite kaffe.

Kommunkarta är formad.



Vi har startat demokratiprojekt i vår klass och vår kommunhar nu fått ett namn,det framröstade namnet blev DALENS KOMMUN!!! Vi har grundmålat kartan som vi kommer att jobba med ett tag framöver, så följ oss gärna på vårt kommunbygge!!!

Musikdax!!

Veckan innan höstlovet spelade vi musik igen med våra instrument, det är alltid lika roligt tycker vi!!! Torsby gruppen har varit hos oss också och spelade musik och gjorde glaskonst.


Johan drar en repa!


Victor har hittat ett nytt spelsätt...gick sådär!!


Bosse laddar!!

Snart är det dax för jullåten så vi övar upp oss inför detta...det ser vi ram emot för det är sååå kul att skriva egna låtar!!!

// over and out K3


RSS 2.0