Torsby klimatfilmfestival the green planet

Under klimatfilmfestivalveckan hittade vi på fler saker än att bara titta på film.

Vi startade filmfestivalen i Sunne med att Lennart Svan kom till oss på folkhögskolan och föreläste om hur han lever klimatsmart tillsammans med den by han bor i. På måndag och tisdag blev vi indelade i grupper, hela skolan, där vi jobbade fram frågor till ett formulär som vi fick ut på stan och frågade allmänheten. Sen sammanställde varje grupp svaren som vi senare redovisade för varandra på tisdag.
Utifrån saker som vi diskuterade i grupperna har en del skrivit insändare till tidningar och medborgarförslag osv. Vi här på skolan kommer fortsätta jobba så det blir klart så fort som möjligt för att vi vill påverka miljöfrågor!!

På onsdag firade vi även faire traid dagen med choklad, kaffe och te som var faire traid märkta såklart!
Onsdag var det filmvisning med två filmer, The age of stupid och connecting people. Trädälskaren tjuv tittade vi på veckan innan. Trädälskaren var en rolig film och de de andra två filmerna vi såg på onsdag var två jobbiga filmer som fick en att verkligen tänka efter vad vi gör mot moder jord.



Tyvärr har vi ingen bild på filmen Connecting peopel men det är en norsk dokumentärfilm som handlar om mobiltelefonsbatteriet med alla dessa faliga metaller. Under veckan sår har vi även sett filmen trädälskaren, Oceans.



Oceans var den filmen de visade på invigningen på onsdag kväll i Torsby. Vissa av oss i klassen var med. Med föreläsare, mingel och två filmvisningar var första dagen av den officiella klimatfilmfestivals starten en bra dag.

Torsby Klimatfilmfestival The green planet som var delaktika i började visa film från och med onsdag tills söndag och alla filmer var gratis. Vissa filmer visades även på torsdag och fredag i skolan och de som vill fick komma och titta.  
 


En bra vecka. Är man nyfiken över Torsby klimatfilmfestivalen kan man gå in på www.globalkunskap.se för att läsa mer.


Torsby



Vi var ute och tränade in för tävlingen solstar spelen som är i Karlstad nästa vecka. Här ser vi janne, Elin och Jennie som är laddade för träning.


Vi fick prova bågskytte, Pia laddar.


Det var prov ladding för Eva.


RSS 2.0